Uitersten

In de gietende regen in een tentje spartelen met veel vrienden en nog meer kinderen. Het plan ligt niet zo voor de hand in de herfst, maar er is geen weg meer terug.

Overdag heb ik een alibi. Er wacht me een klusje als model. De organisatie van de kampeeractie ligt dus bij mijn lief. Ik zie drie blikjes erwtensoep en een fles wijn klaar staan. Een schamele oogst voor 30 man. ‘Hier moet ik me niet tegenaan bemoeien’, denk ik nog, om het vervolgens wel te doen. Vergeet weer het toverwoord in dit geval: LOSLATEN.

Fietstocht
In het holst van de ochtend doe ik mijn uiterste best om een Zeer Verzorgd Persoon van mezelf te maken. Zoon kijkt gefascineerd naar mijn wimperkrultang.
‘Waarom wil je kromme wimpers?’ vraagt hij verbaasd.
Ik peuter mijn fiets los uit een kluwen kinderfietsjes en hobbel het bospad over. Een eekhoorntje rent voor me uit. Bedauwd spinrag zwiept me in het gezicht. Een lichte motregen gaat ondanks mijn smeekbedes over in serieuze regenval. Aan die mogelijkheid had ik volstrekt niet gedacht. Tegen de tijd dat ik bij het station ben, voel ik de smokey eyes in straaltjes over mijn wangen druipen.

Brandnetels
Paraderen in neteljurkjes. Dat is het doel van de reis. Netl maakt kleding van brandnetels en ik mag het allemaal aan vandaag. De mensen vinden het mooi, maar ik krijg van veel dames op mijn flikker dat zij mijn maat niet hebben. Altijd moeilijk wat ik dan moet zeggen. ‘Wat kan ik er nou aan doen, dat u dikker bent dan ik?’ is de primaire reactie, die ik inslik. Daar verkoop je geen kleding mee. Onaardig bovendien.

Glamping
Een halve wereldreis verder, arriveer ik op de camping. Kortgerokt en hooggehakt. Glamping noemen ze dat, maar het is vooral steenkoud. Het vuur brandt. Kinderen voetballen in het licht van de volle maan. Wijn vloeit rijkelijk. Gierend van de lach verglijdt de nacht. Bitterkoude idylle. Een dag van uitersten blijkt het leukste wat er is.

www.netl.nl      www.masseusmode.nl

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *