Geweldige uitvinding

Vakantie. De dag komt trager op gang, maar niet minder hardvochtig. Een krijsende ruzie wordt naast mijn oor uitgevochten. Direct vanuit dromenland dien ik als rechter op te treden met een rechtvaardig oordeel paraat. Wijze woorden die de strijdende partijen in vrede weer uiteen doen gaan. Ze schieten me niet te binnen.
Onderwerp van oorlog is een legoblokje, zowel minuscuul als van wereldbelang. Een combinatie die nooit lang goed kan gaan. Dochter roept vanuit haar bedje dat ze zin heeft om mee te doen.

Mantra
Als direct levensgevaar geweken is, dient de volgende vraag zich aan.
‘Mag ik met de aaaipèèèt?’ De mantra, die iedere vijf minuten herhaald dient te worden. In de volle overtuiging dat mijn ferme ‘Nee’ door stelselmatig afmatten en uithongeren vanzelf verandert in een murwgeslagen ‘Noutoemaardan’. Gedachteloos scroll ik even door mijn mail.
‘Dat is niet eerlijk. Jij gaat wel met de aipèèèt!’
‘Ja, maar dat is werk,’ zeg ik vrij overtuigend, terwijl ik via een mailtje op facebook beland. Even oppassen. Als ik nu een filmpje aanklik met geluid, ben ik er gloeiend bij. Dochter heeft iets onwelriekends geproduceerd, maar hecht meer belang aan het ombinden van een luier bij de poes, dan dat ze zichzelf in behandeling laat nemen.

Slaapzak
Leuk spel. Trek je broer ondersteboven in een slaapzak door het huis en laat hem raden waar hij is. Ook leuk. Kijk hoeveel mensen er onderin een slaapzak passen en prop je zusje erbij. Neuzen dicht.
Een snerpende hoofdpijn nestelt zich in mijn schedeldak. Voeding, cafeïne, ik kan niet langer zonder. Zoon vindt zo’n rare stok met zwiepers. Dweilen wil hij, en wel nu meteen. Broertje vindt een andere stok. Als hem ter ore komt dat die bedoeld is voor ramen zemen, weet hij wat hem te doen staat deze dag. Zompig waterballet vermomd als hulpvaardigheid.

Zeurderige gedachte
Er was toch nog iets wat ik wilde in dit leven? Iets met een laptop ofzo? Wat dat was, is me even ontschoten. De zeurderige gedachte krijgt geen vrij spel. Broertje komt op snelle, doch pijnlijke wijze de trap af.

School is toch ook wel een geweldige uitvinding.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *