Digibeet blogt

Het valt niet langer te negeren. Het leven van een moderne vrouw speelt zich voor een groot deel op internet af. En ik zet daar mijn eerste wankele stapjes. Meteen dient zich een grote vraag aan. Hoe doe jij dat in vredesnaam?
Wat zijn je kinderen aan het doen terwijl jij op marktplaats naar een plantensteuntje kijkt dat een lieve vrouw in Zwaagwesteinde voor een prikkie te koop aanbiedt? Zijn ze zoet een mooie tekening aan het maken? Bakken zij zelf de koekjes, waarvan je zo’n leuk recept op internet vond?

Mijn dochtertje van twee maakt inderdaad een mooie tekening, maar wel op de wc deur. Mijn oudste zoon heeft inmiddels 20 keer gevraagd waar het plakband is (terwijl hij de enige is die dat gebruikt) en de middelste roept dat hij klaar is op de wc. Hij roept het één keer, meteen nog een keer en als ik dan niet in actie kom, gilt hij de longen uit zijn lijf. Hij kan het prima zelf afronden, maar heeft daar geen zin in omdat hij dan zijn handen moet wassen.

Ondertussen ben ik, heel per ongeluk, op facebook beland. Mensen die ik eigenlijk niet ken, hebben een te gekke barbecue gehad twee maanden geleden. Bij anderen staat een serie foto’s van hun kinderen die daadwerkelijk koekjes bakken. (Als het je dan lukt om zo iets huiselijks te doen, moet je het natuurlijk wel vastleggen. Zodat de wereld daarvan op de hoogte is.) De zus van een vroegere collega toont trots haar dikke blote buik. Mocht het kind komen, dan zal haar man ons allen op de hoogte houden van het aantal centimeter ontsluiting.

Zoon is inmiddels rood aangelopen van woede. Dochter begint ook zichzelf te bewerken met haar blauwe viltstift. En ik vraag mij nogmaals af:
‘Hoe doen andere mensen dit?’

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *