Bloot zonder hoofd

Juist na een activiteit die in de verte wel iets met kinderen te maken heeft, maar waar je ze eenmaal geboren toch graag buiten houdt, kraakt de slaapkamerdeur. Zoon komt aangestiefeld op zijn ijskoude voeten en laat zich niet afleiden door ontmoedigende woorden van zijn ouders. Onverstoorbaar kruipt hij onder de dekens, alwaar zijn voeten bijna een sissend geluid veroorzaken tegen mijn been. Zijn handen wil hij wel warmen aan mijn borst, maar ik schuif ze opzij.

‘Wat moet je daar eigenlijk nog mee?’ vraagt hij zakelijk. ‘Er komt toch geen melk meer uit?’
‘Nee, had ik ze dan maar meteen moeten laten weghalen? Ze zitten er nog, voor de sier.’
‘Oh ja, het staat wel leuk. Sommige vrouwen zijn helemaal niet blij met hun borsten. Wist je dat?’
‘Hoe kom je daarbij?’
‘Van die vrouwen zonder hoofd.’
‘Wat?’

‘Uit de Viva, die blote.’
‘Lees jij dat?’
‘Ja, natuurlijk, maar ik vind het wel raar. Dan vinden ze hun borsten lelijk, maar hun schouders en tenen wel mooi. Ik zie het niet hoor. Wat is er dan zo bijzonder aan die schouders en tenen? En wat is er mis met hun borsten?’
‘Ja jochie, dat is ook een beetje geëmmer. Vrouwen kunnen dat goed, als het over hun lijf gaat.’
‘Wat me dan veel vervelender lijkt voor ze, is dat ze geen hoofd hebben. Mooie tenen, maar geen hoofd. Ik zou daarover zeuren als ik zo’n vrouw was.’

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *